Vad är chakran egentligen?

0

De flesta vet säkert att våra chakran är sju stycken energi hjul som vi aktiverar när vi mediterar eller när vi vill komma i kontakt med andevärlden, där våra nära och kära lever vidare….

Men om vi tittar på våra chakran på riktigt nära håll, så kan vi se att de är som batterier som vi aktiverar när vi möter andra människor, som liksom vi själva vibrerar på en särskild frekvens och detta gör då att vi har lättare att “känna in” människor i vår omgivning. Eftersom allt är energi och allt vibrerar på olika frekvenser så kan vi ju känna in allt som är energi – för allt är faktiskt energi.

Chakran är så kallade energicentran eller batterier i kroppen. Om dessa chakran är blockerade kan det bli både fysiska och psykiska problem. För att läka energikroppen och öppna upp chakran kan man använda sig av olika tekniker. Här är fyra nycklar till att öppna upp dina energicentran:

  1. Meditation: Genom att meditera kan du lugna ditt sinne och öppna upp dina chakran. Fokusera på varje chakra och visualisera dess färg och energifrekvens.
  2. Yoga: Vissa yogapositioner är specifikt utformade för att öppna upp chakran och balansera energiflödet i kroppen.
  3. Intention: Sätt en intention om att öppna upp och känn in energivibrationen som står för det chakrat du känner in
  4. Medveten: Var medveten om att du faktiskt kan ladda dina chakran (batterier) när helst du behöver eller har lust.

Vi behöver alla fylla på våra batterier emellanåt och detta framför allt om vi jobbar som healers eller coacher där vi sitter i väldigt djupt arbete med en annan människa. Och när vi gör det så måste vi använda vår egen energi att fylla på till exempel sakralenergi, där vi jobbar med den kreativa, skapande energin hos en annan människa som kanske eventuellt har en blockering i sitt sakral chakra.

Var rädd om din egen energi och hälsa, så att du inte dränerar dig helt.

Tänk på att varje chakra har sin egen energifrekvens och du kan se på frekvensen som en radio, där du tonar in på “rätt” frekvens när du jobbar med chakran. Du kan också få information via din intution i form av bilder, känslor, ljud, dofter det vill säga information som du även kan använda som nycklar för att öppna upp till exempel blockeringar eller stagnation som sitter i chakran……………………

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke